Skip to content Skip to footer
Ölelj Át!

Baumann Ibolya

fbt

             Közgazdász, aktív mesterképzésben lévő pszichológus és családterapeuta képzésben lévő hallgató, „Ölelj át!” csoportvezető.

A gimnáziumi évek alatt kezdtem el érdeklődni az emberi psziché működése iránt, de végül egzisztenciális okokból más szakmát választottam és hosszú évekig dolgoztam közgazdászként. Közel 20 év és a harmadik gyermekünk megszületése után azt tapasztaltam, hogy régről ismert kérdések foglalkoztatnak újra. Érteni szerettem volna önmagam, szerettem volna jobb anya, boldogabb feleség és lelkesebb vezető lenni. Hosszú önismereti utam mentén megtapasztaltam, hogy milyen óriási változást lehet elérni egy érzékeny és elkötelezett szakemberrel, és azt is, hogy milyen, amikor éveken át nem történik semmi. Amikor végre késznek éreztem magam visszalépni a gimnazista álmomhoz, beiratkoztam újra az egyetemre. Ennek már négy éve, azóta pszichológia mesterképzésre és a Magyar Családterápiás Egyesület családterapeuta képzésére járok, elvégeztem az Érzelmekre Fókuszáló Terápiás módszer képzéseit, és egyénekkel és párokkal dolgozom, elsősorban ennek a keretein belül.

                 Szeretem a hivatásomat, mert szeretem azt a pillanatot, amikor a klienseim, és a hozzám fordulók jobban, vagy többnek érzik magukat. 

Munkám során arra törekszem, hogy a klienseimnek

  • kiegyensúlyozottabbá váljon az érzelmi életük,
  • harmonikusabbá váljanak a kapcsolataik,
  • mélyebb önismeretük legyen és
  • közelebb kerüljenek erőforrásaikhoz,

Párokkal való munkám során az Ölelj át! programmal dolgozom, amelynek nagyszerűsége, abban rejlik hogy olyan eszközt ad a párok kezébe, amely mindvégig velük marad, még azután is, hogy a program véget ért. Életünk legmeghatározóbb területe a kapcsolódásaink, amelyek felnőttkori kötődési mintázatunkon alapulnak. Az érzelmi fókuszú terápiás módszerrel hozzásegítem a párokat ahhoz, hogy felismerjék az ördögi köreiket, majd az érzelmi biztonság megteremtése mentén feltárják  és feldolgozzák a fájó pontjaikat és képessé váljanak újra az őszinteségre, a bizalomra és a szeretetre.

Képzések, tanulmányok, önismeret

Közgazdász, számvitel szakon – Dunaújvárosi Egyetem

Pszichológia BA— Babes Bolyai Tudományegyetem

Pszichodráma–150 óra kiképző pszichoterapeutánál

Fókuszorientált önismeret- 150 óra

Érzelmekre Fókuszáló Párterápiás alapképzés (EFT Externship) – EFT Alapítvány

Hold Me Tight/Ölelj át! csoportvezetői képzés- EFT Alapítvány

Beavatkozás és tanácsadás pszichológia mesterképzés- Babes Bolyai Tudományegyetem

Családterapeuta képzés- Magyar Családterápiás Egyesület keretében