Skip to content Skip to footer
Ölelj Át!

Demeter Tünde

DemeterTunde
mentálhigiénés szakember, Gyászfeldolgozó Módszer® haladó specialista, HMT/Ölelj át! csoportvezető, pszichológus jelölt, közgazdász

Bár gyerekkorom óta érdekel a pszichológia, az emberek lelki működése, már felnőttként, több mint 15 éves multinacionális környezetben, gazdasági területen eltöltött vezetői múlt után döntöttem úgy, hogy elvégzem a Szegedi Tudományegyetem integratív mentálhigiénés képzését, majd jelentkezem a pszichológus alapképzésre, megfordítva az elmélet és gyakorlat megszokott sorrendjét. Teszem mindezt azért, hogy a hozzám munkahelyi és magánéleti problémával fordulókat képzett segítőként tudjam kísérni önismereti útjukon. Számomra a legnagyobb értéket az jelenti, ha olyan környezetet teremthetek, ahol az emberek jól érzik magukat, ki tudnak teljesedni, mindezt hatékonyan működő munkafolyamatok mellett.

A mentálhigiénés segítő beszélgetések során ezért dolgozom Carl Rogers személyiségközpontú módszerével, melynek alaptézise, hogy ha az ember megfelelő környezetbe kerül, képes a fejlődésre, az önmeghaladásra. Ezzel a módszerrel támogatom klienseim önreflexióit, belső értékeiknek felszínre hozásával, tudatosításával segítem növekedésüket, fejlődésüket, érettebbé válásukat. A személy énfogalmát és énfejlődését helyezem előtérbe.

A Gyászfeldolgozó Módszer® minél szélesebb körben való megismertetése része lett küldetésemnek, mert tapasztalataim szerint életünk legtöbb nehézségét, elakadását feldolgozatlan veszteségélményeink okozzák. Ez az eszköz strukturáltan segít feltérképezni ezeket a veszteségeket, lezárni a velük kapcsolatos, ki nem mondott fájdalmainkat. Ez tesz minket képessé negatív érzések nélkül emlékezni, jelenünket és jövőnket boldogan, a múlt terhei nélkül megélni.

Az Érzelmekre Fókuszáló Párterápia módszerével a párkapcsolatok működési mechanizmusát, a felbukkanó nehézségek kezelését, az egymáshoz való (újra) közeledés mindennapi technikáját mutatjuk meg kolléganőmmel egyéni-, páros- vagy csoportos formában, konkrét feladatokon keresztül.

Legfőbb célom, hogy teljesítményközpontú és elvárásokkal teli világunkban segítsek a klienseknek lelassulni, rátekinteni mindennapi nehézségeikre és mozgósítani belső erőforrásaikat, hogy támogassam őket veszteségeik feldolgozásában vagy az Érzelmi Fókuszú Terápia módszerével segítsek a (leendő) pároknak megtanulni egy olyan módszert, amely alkalmazásával hosszantartó, szeretetteljes, támogató kapcsolatot tudhatnak magukénak.

Úgy gondolom, hogy boldogságunk és kiegyensúlyozottságunk feltétele önmagunk ismerete. Egy lehetőség arra, hogy felfedezzük erősségeinket, közelebb lépjünk gyengeségeinkhez, és rálássunk életünk kríziseire is. Hiszen ezek mind hozzá tartoznak a mindennapjainkhoz, építenek, fejlesztenek minket, megismerésük és átdolgozásuk által tudunk kiteljesedni.

A hozzám fordulóknak segítek abban, hogy megtalálják önmagukat, felismerjék, mire képesek életük különböző területein. Hiszek abban, hogy ha mások elfogadják, hogy nem vagyok tökéletes, magamat is könnyebb elfogadnom, ami hatalmas erőforrásként szolgál a mindennapokban. Mert úgy gondolom, mindenki megérdemli, hogy jól legyen, és ebben örömmel vállalok részt segítőként.

Diplomáim
 • Közgazdász – Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar
 • Integratív mentálhigiénés szakember – Szegedi Tudományegyetem
Folyamatban lévő képzések
 • Pszichológia BA – Szegedi Tudományegyetem
Elvégzett tanfolyamok, tréningek
 • Gyászfeldolgozás  Módszer®Specialista képzés – Gyászfeldolgozás Módszer® Magyarország
 • Érzelmekre Fókuszáló Párterápiás alapképzés (EFT Externship) – EFT Alapítvány
 • Hold Me Tight/Ölelj át! csoportvezetői képzés – EFT Alapítvány
 • Tréner képzés – Dr. Aczél Katalin
 • Vezető képzések – Ascon Consulting, Venustus Venustus Pro Képző és Tanácsadó Kft., Dr. Aczél Katalin
 • Interjú technika – Hill International Kft.
 • Tárgyalástechnika – Scottwork Magyarország Kft.
 • Szuggesztív kommunikáció – Dr. Ferenczy Andrea
 • Improvizációs tréning – Andrew Hefler DRAMATRIX
Szakmai tapasztalat
 • 15 év multinacionális középvezetői-, 1,5 év felsővezetői tapasztalat
 • 10 év tréneri tevékenység, alkalmanként 12-16 résztvevővel
 • 3 év mentálhigiénés tanácsadói múlt